donderdag 27 maart 2008








Met Pasen op de Paaseilanden, of Easter-Island ... mooier kan je niet hebben

Easter-Island




Zware supporters van Borussia Dortmund









Het natuurpark Abel Tasman





Mijn auto... das heel wat meer dan in België hé !

Vulkanische modderpoelen

Vervoer van schapen in de vrachtwagen én op de boot







De bekende berg : Mount Doom uit Lord of the Rings




Ravin van Maleisië en Signe van Denemarken, enkele leden van een beestige companie die ik in Auckland (Nieuw-Zeeland) leerde kennen

woensdag 26 maart 2008




Waar zal ik heen gaan ...














Een echte vuurtoren zoals in de films

Het is maandagnacht 11/2 en ........................ onze wereldreiziger geeft 2 belsignalen op de gsm. HET afgesproken signaal om via de computer te skypen. Dus kousen en broek aantrekken en het spul opstarten.Gert heeft de overstap naar NIEUW ZEELAND gedaan vorige week. Uurverschil juist 12 uren. Een goeie beslissing of niet ? De tijd zal het leren. Hoe dan ook in AUSTRALIE is het allemaal niet gelopen zoals gepland. Het is allemaal een beetje mislopen met werk, weer, reisweg. planning verblijfsmogelijkheden enz....
"Ik zit in CHRISTCHURCH een enorme grote stad. toch wel gezellig en alles is hier voorhanden. De grote vraag is hoe ga ik mij hier verplaatsen? Mogelijkheden zijn er eigenlijk niet zoveel. Openbaar vervoer is ok maar komt niet of nauwelijks tot de meeste bezienswaardigheden. Een mobilhome, camper, huren is niet te doen, wegens de hoge kosten en trouwens voor mij alleen, da kan mijnen bruinen nie trekken.
“Hoe Gert , voor mij alleen, is Herr Kohlman er niet meer bij”
“ Nee, die is bij den Benny en Cassandra gebleven, die is aan het werk geraakt als tuinier. Ja die is nog geen dertig jaar he.

“ GERT, wat is er scheelt er iets “
“ Ja, ik heb het zeer lastig. Ik las zojuist uw mailbericht over het verschrikkelijk ongeval van den ALAIN VERWILGHEN……………….mensen toch……………………….
“ Amaai, dat zal voor veel mensen gevolgen hebben en niet alleen voor de familie maar den Bert zal ook wel weten dat hij een uitstekend chauffageman moet missen”

Gert is zeer emotioneel aangedaan, ik hoor verbittering, een vorm van onmacht, van triestheid, een krop in de keel………………………………..

“ Ik zit hier in CHRIST CHURCH. Dat ligt op het Zuider-Eiland en alles is hier Engels. Ze spreken hier over OXFORD STREET, CAMBRIDGE STREET, een LANE van hier en een LANE van daar. Ik zie veel hoogblonde madammen, en met hoogblond bedoel, ik echte roodrostte madammen. Er is hier wel veel ambiance. OXFORD Terrace dat is zowat DE uitgangsbuurt. Zeer speciale trams rijden hier ook rond. Allemaal van het oude type. In het ANTARTICA centrum, wat volledig gericht is op ZUIDPOOLEXPEDITIES kwam ik te weten dat ene Hollander NIEUW ZEELAND ontdekt heeft. De naam was ABEL TASMAN en hij woonde in de Nederlandse provincie ZEELAND, vandaar NIEUW ZEELAND en TASMANIÊ

DINSDAG 12 FEB 22u10
Voor GERT dus woensdag 13 feb 10u10
“ godver ….. va, jong ik heb slecht geslapen. Wel 15 keer den ALAIN gezien en iedere keer klaar wakker he” Ik voel mij slecht en alleen. Ik tracht naar Grembergen, naar gekende mensen, naar iemand die de Vlaamse taal spreekt, naar contact.

“Ik zit ook met een probleem wat betreft verplaatsingen. Ik zit nu QUEENSTOWN en ben hier geraakt met autostop. Het gaat evenwel zo moeilijk, zo traag. Ik voel mij te veel afhankelijk van anderen wat betreft mijn verplaatsingen en kan daardoor momenteel niks plannen. Mensen dat es hier prachtig. Op de weg hierheen heb ik echt meerdere dolfijnen de meest rare dingen zien uitvoeren. De zeehonden liggen hier te zonnebaden. Mooi, zeer mooi. Ik zag al een klasje pinguins passeren allemaal in het gelid. De bekjes allemaal in dezelfde richting alsof ze geleid worden door een onzichtbare leider. Wonderlijk mooi. Toch efkes stil van geworden
“ Zeg welke andere mogelijkheden zijn er anders om je te verplaatsen ”
“ Ja, moe, proberen aan te sluiten bij een andere rugzaktoeristen he, maar dat is niet zo eenvoudig. Ieder heeft zijn programma, zijn keuze , zijn richting. Ik was vandaag op stap met 2 dames uit ISRAEL. Zij hebben hier een auto gekocht.

“ Ook doen he man, ook al ga je boven je budget. In het slechtste geval kan je in je auto overnachten, dat spaart campingkosten uit en je hebt weer een enorme vrijheid “

DONDERDAG VALENTIJN 14 FEB 6u30 voor ons. 18 u 30 voor GERT.

“ Hallo, ik zit hier bij nen typ en verkoopt zijnen auto 1500 NZ dollar nen MX6 TYPE 4X4 150.000 km
“Afpingelen manneken en zoveel mogelijk”
“ Ja, maar als ik hem niet kan verkopen in AUKLAND als ik vertrek”
“ Er zijn weinig Grembergenaars die kunnen zeggen dat ze hun auto geparkeerd hebben in N ZEELAND”

DONDERDAG VALENTIJN 14 FEB 22u 40 Belg tijd. THE DAY AFTER VALENTINE voor GERT 10u 40
“ Zeg ik heb dienen auto gekocht he “
“ Proficiat he, veel geluk met je aankoop”

ZONDAG 17 feb. 6u 40 Amaai mijn ………. sandalen. Den telefoon is er weer.

“Gisteren was ik in Wanaka. Prachtig strand, gemoedelijk op alle gebied. Fijn om hier te verblijven om efkes op adem te komen, om mij eens te wassen op een camping. Ik voel mij terug vrij. Ik rij waar ik wil, kom waar ik wil. Het is weer fijn om te reizen, om op stap te zijn, om dingen te ontdekken. Vandaag was ik aan de FRANZ-JOSEPH GLETSER. Onbeschrijflijk mooi, imposant, overweldigend. Mannekes tes hier prachtig. Ik zag hier een ongelooflijke combinatie. Een strand en op 45 min stappen ne kanjer van een gletsjer. Ik zeg een muur van ijs, niet te schatten. Je kan niet geloven hoe snel het landschap hier verandert. Het wisselt voortdurend. Elke 50 km is er iets anders te beleven. Ik moet er toch wel aan toevoegen NIKS IS MOOIER ALS NEPAL. DAT IS DE MAX, MET NIKS TE VERGELIJKEN. Dat is niet te begrijpen, niet in te schatten. Ofwel blijf je stil, ofwel schreeuw je het uit., maar dat is niet te vatten zeker als de ondergaande zon speelt met de ruwe bergflanken.
Vandaag 2 Vlamingen, een koppel ontmoet en ………………………………..wat deden wij…… BBQ teeft gesmaakt uuk zonder frieten
Tot tnosteke kier

Blogbezoekers kunnen hun weer zoals de vorige keer aan een aantal fotos verwachten in de toekomst. Tot op heden heb ik er al een 2000tal te selecteren.
Dank voor het lezen en blijf gezond.





En toen was het mooi weer ... en meteen ook de laatste foto's uit Australië



Maize ... ondertussen mijn trouwe reisgezel
Cassandra, zij legde me in de watten in Australië