zaterdag 5 april 2008

Deze mail kreeg ik op 3 april vanuit Bolivië ...

Hallo mijn liefste zusje


Hier alles oké me mij. Ik zit ondertussen al in Bolivia en ik heb net
een 2 daagse gedaan in de bergen : Altiplano, dat is het hoogland van Bolivië, dus de Zuid-Amerikaanse Andes, zo’n 3300 m hoog, en de Zoutvlaktes (Atacama, de droogste zoutvlakte ter wereld) . Er waren heel mooie dingen te zien, echt prachtig. We hadden een busje gehuurd met 14 mensen, Maize, een Zweed een koppel van Engeland, een koppel van Canada, een Colombiaan, 6 Israëli’s en ik.
Daar heb ik 2 dagen mee rondgetrokken in de bergen, wijn gaan proeven enzo …

We hadden een chauffeur, een gids en er werd 620 km gereden met dat busje
De tweede dag met dat Engels koppel en Maize een auto gehuurd om de noordkant van Salta te bezoeken, ook daar was het heel mooi me de zevenkleurige rotsen en zeker de moeite !
Met de auto 560km gereden, echt de max ! Om 21 u waren we dan terug in Salta, in het noordwesten van Argentinië, een douche genomen en ‘s avonds zijn we dan op de bus gesprongen voor 18 u durende rit richting Uyuni, de grootste zoutvlakte van Chili, in het zuidwesten van Bolivië, ze is zo’n 12000 km2 groot. Gisteren zijn we daar dus aangekomen ! We hebben direct een hostal gezocht voor die nacht en deze morgen boekten we een trein van Uyuni naar Oruro. Dit is een grote stad in Bolivië. Die trein vertrekt straks om 01.45 deze nacht en dan ben ik om 9u in Oruro. Daarna weet ik het niet, Maize, die Zweed en die Colombiaan
die zijn vertrokken op een 2daagse op de zoutvlakte die 9000 vierkante km groot is …
Ik denk da ik richting Cusco ga, om Spaans te leren op 3 a 4 weken, deze stad ligt in het zuidoosten van Peru, op zo’n 3360 m hoogte ook nog in de Andes. Ik hou jullie wel op de hoogte.
Dus… ik ben terug alleen op pad!!!!!!

Dit is zo wat alles dat ik deed de laatste dagen maar ik hou ulder wel op de hoogte!!!!!

Diezen